Vältä auton arvon alenema

 

Moni tekee yksinkertaisen laskuvirheen auton arvon alenemassa – muistathan nämä asiat?

Jokainen autonomistaja tietää sanonnan, jonka mukaan auton arvon alenema käynnistyy sillä sekunnilla, kun auton ajaa liikkeen pihasta ulos. Vaikka autoilu on muuttunut paljon, sanonta pitää paikkansa edelleen.

Karkean arvion mukaan uuden auton arvo puolittuu noin 3–4 vuodessa. Siitä eteenpäin auton arvo jatkaa laskemistaan, vaikka lasku yleensä hidastuukin jonkin verran.

Myös sähköautoilun suosion lisääntymisellä on oma vaikutuksensa auton arvon alenemaan. Tällä hetkellä kukaan ei osaa arvioida tilanteen kehittymistä varmuudella, mutta on mahdollista, että sähköautojen yleistyessä bensa- ja diesel-autojen arvo voi alentua jopa aiempaa nopeammin.

Samalla myös sähköauton arvon aleneminen on suuri kysymysmerkki. Kun tekniikka kehittyy vauhdilla, on mahdotonta sanoa, mikä tällä hetkellä hankitun sähköauton arvo on kolmen tai viiden vuoden päästä.

Tässä on yksi leasingin keskeisimmistä eduista: kun hankit yksityisleasing-auton tai vaihtoleasing-auton ALD:ltä, et joudu itse kantamaan huolta tai vastuuta auton arvon laskemisesta.

 

Leasingin ja osamaksun vertailusta ei kannata unohtaa arvon laskua

Vaikka moni autoilija periaatteessa ymmärtää auton arvon aleneman ainakin paperilla, ymmärrys tuppaa unohtumaan heti, kun uuden auton hankinta tulee ajankohtaiseksi.

Hyvin monet leasing-autoa harkitsevat autoilijat tutustuvat ensin esimerkiksi puolen vuoden mittaisen vaihtoleasing-palvelun kulurakenteeseen. Sen jälkeen he päätyvät vertailemaan leasing-palvelun hintaa pitkän, osamaksurahoitteisen omistusauton kustannuksiin.

Osamaksurahoitteisen auton kuukausittain maksettava summa voi tällöin näyttäytyä vertailussa pienempänä kuin leasing-auton kuukausihinta. Kun tällaista vertailua tekevä autoilija keskittyy puhtaasti kuukausihintoihin, hän kuitenkin unohtaa laskea mukaan muun muassa huoltokustannukset, vikojen korjauskulut ja rengashankinnat, joista omistusauton hankkija vastaa kokonaan itse.

 

Oletko laskenut arvon alenemasta kuukausittaisen menoerän?

Kun autoilijat ennakoivat uuden auton hankintaa ja siihen liittyviä kustannuksia, lähes kaikki unohtavat laskukaavoista auton arvon aleneman, vaikka he olisivatkin osanneet karkeasti arvioida kaikki muut kulut.

Auto menettää arvoaan joka kuukausi. Tämä näkymätön kulu jää kuitenkin monilta huomioimatta, koska arvon lasku ei ole helposti hahmotettava ja konkreettinen menoerä siinä missä esimerkiksi polttoainekustannukset.

Fiksu autoilija tekee aina huolellista vertailua ennen uuden auton hankkimista. Leasing-auton ja osamaksullisen auton vertailussa on kuitenkin äärimmäisen tärkeää muistaa myös auton arvon alenema, joka unohtuu helposti kokeneidenkin kuljettajien laskelmista.

 

Leasing-auto sopii lähes kaikkiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin

Leasing-auto on kaikkein kannattavin vaihtoehto autoilijalle, jonka ajosuorite on keskimääräinen tai pieni. Jos esimerkiksi et ole yrittäjä, mutta silti työmatkoistasi kertyvät päivittäiset kilometrimäärät ovat kolminumeroista luokkaa, ei leasing-auto ole välttämättä järkevin ratkaisu.

Jos ajosuorite ei kuitenkaan ole kynnyskysymys, ei ole sellaista elämäntilannetta, johon leasing-auto ei sopisi. Monet ALD:n tyytyväiset asiakkaat ovat löytäneet leasing-autosta helpottavan ratkaisun arkeensa, vaikka heidän tarpeensa ja tilanteensa ovat erittäin vaihtelevia.

Leasing-auto kannattaa esimerkiksi silloin, kun

  • olisit utelias kokeilemaan uudenlaista autotekniikkaa, esimerkiksi plugin-hybridiä, mutta et ole vielä valmis sitoutumaan tällaisen auton omistamiseen
  • et ole varma siitä, millainen auto ylipäätään kannattaa tällä hetkellä hankkia, koska diesel-, bensa- ja sähköautojen lähitulevaisuus tuntuu epävarmalta
  • tarvitset hyötyajoneuvon väliaikaiseen käyttöön esimerkiksi puolen vuoden mittaista remonttia varten
  • arvostat monipuolista palvelua ja helposti budjetoitavaa arkea, jossa kalliit kustannukset eivät pääse yllättämään

 

Leasing-auton vakuutus hoituu helposti ALD:n kautta

Leasing-autossa on aina oltava voimassa oleva vakuutus, mutta vakuutus ei sellaisenaan sisälly itse leasing-auton hintaan.

Saat kuitenkin ALD:ltä helposti ja huolettomasti täysvakuutuksen, joka kattaa sekä liikenne- että kaskovakuutuksen kilpailukykyiseen hintaan. Voit halutessasi ottaa vakuutuksen myös erikseen jostain toisesta vakuutusyhtiöstä.

 

← Takaisin