Vaihtoleasingautolla ulkomaille

Suunnitteletko automatkaa ulkomaille? Näillä ohjeilla matkanteko ja rajanylitykset sujuvat jouhevasti.

Ennen matkaa

Jos matka on Pohjoismaiden (Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska) ulkopuolelle, tarvitset maastavientiluvan ALD Automotivelta. Maastavientilupia voidaan myöntää enintään kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan. Toistaiseksi emme myönnä maastavientilupia Ukrainaan, Valko-Venäjälle tai Venäjälle.

Tarvitset paperisen rekisteriotteen teknisen osan aina kun matkustat Suomen ulkopuolelle tai Ahvenanmaalle. Rekisteriotteen teknisen osan voit hankkia Trafin sähköisestä palvelusta tästä linkistä tai katsastustoimipaikalta. Auton rekisteröintitodistuksen teknisen osan voi tulostuttaa katsastusasemalla asioiva henkilö, joka on merkitty auton omistajaksi tai haltijaksi.

Mikäli vaihtoleasingauto on työsuhdeautosi, tarvitset myös työnantajaltasi luvan matkustaa autolla ulkomaille. Mikäli et ole merkittynä työsuhdeautosi haltijaksi, tarvitset ALD Automotivelta valtakirjan, jolla saat noudettua rekisteriotteen teknisen osan rekisteröintejä tekevältä katsastusasemalta. Auton haltijatiedot voi tarkistaa Trafin sivuilta.

Saat maastavientiluvan ja edellä mainitun valtakirjan seuraavasta osoitteesta: [email protected]. Ilmoita viestissä nimesi, vaihtoleasingautosi rekisterinumero, matkustuskohdemaa, matkustusajanjakso sekä maastavientiluvan toimitusosoite. Saat pian sähköpostissa maastavientiluvan. Huomioithan, että ALD Automotive veloittaa maastavientiluvasta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Muista myös Green Card

Green Card eli todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta on suositeltavaa ottaa mukaan aina, kun automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina, Valko-Venäjä ja Venäjä. ALD Täysvakuutukseen ei toistaiseksi myönnetä Green Cardeja Ukrainaan, Valko-Venäjälle tai Venäjälle.

Mikäli vaihtoleasingautosi on vakuutettu ALD Täysvakuutuksella, voit pyytää Green Cardin osoitteesta: [email protected]. Muussa tapauksessa tilaa Green Card omalta vakuutusyhtiöltäsi. Lisätietoja Green Cardista saat Liikennevakuutuskeskukselta.

Tutustuthan ennen matkaa maakohtaisiin liikennesääntöihin ja muihin vaatimuksiin, sillä vastaat siitä, että ajoneuvo ja sen käyttö on maakohtaisten lakien mukainen. Lisätietoja auton maastaviennistä ja ulkomailla matkailusta löydät esimerkiksi Euroopan komission verkkosivuilta.


Jäikö jotain epäselväksi? Asiakaspalvelumme auttaa sinua arkisin numerossa 010 404 2503.