Vaihtoleasingautolla ulkomaille

Suunnitteletko automatkaa ulkomaille? Vaihtoleasingautolla voi matkustaa ulkomaille aivan kuten omistusautollakin. Näillä ohjeilla matkanteko ja rajanylitykset sujuvat jouhevasti.

Ennen matkaa

Sähköisen rekisteröintitodistuksen käyttöönoton myötä uusiin autoihin ei enää automaattisesti toimiteta paperista rekisteriotetta. Tarvitset kuitenkin aina mukaasi paperisen rekisteriotteen teknisen osan, kun matkustat autolla Suomen ulkopuolelle tai Ahvenanmaalle.

Tarkista ensin onko sinut merkitty vaihtoleasingauton toiseksi haltijaksi. Tämä on ALD:llä yleinen käytäntö, mutta pääset tarkistamaan tiedot omilla pankkitunnuksillasi Trafilta. Jos olet jo ajoneuvon haltija, voit tilata rekisteriotteen teknisen osan veloituksetta Trafilta tai tulostuttaa sen missä tahansa rekisteröintejä tekevällä katsastusasemalla.

Mikäli ilmenee, että et ole merkittynä auton haltijaksi, tarvitset maastavientiluvan ALD Automotivelta. Venäjälle matkustettaessa auton käyttäjän tulee aina olla rekisteröitynä auton haltijaksi. Sekä maastavientiluvan että merkitsemisen auton toiseksi haltijaksi saat tarvittaessa ALD Automotiven luovutustiimiltä: luovutukset.fi@aldautomotive.com. Ilmoita viestiin nimesi, vaihtoleasingautosi rekisterinumero, matkustuskohdemaa, matkustusajanjakso sekä maastavientiluvan toimitusosoite. Saat pian postissa maastavientiluvan ja valtakirjan, jolla saat noudettua rekisteriotteen teknisen osan rekisteröintejä tekevältä katsastusasemalta veloituksetta. Mikäli matkasi suuntautuu Venäjälle, sinut merkitään vaihtoleasingauton toiseksi haltijaksi ja voit tilata rekisteriotteen teknisen osan Trafilta tai noutaa sen katsastusasemalta mukaasi. Huomioithan, että ALD Automotive veloittaa maastavientiluvasta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Mikäli vaihtoleasingauto on työsuhdeautosi, tarvitset edellä mainittujen dokumenttien lisäksi työnantajaltasi luvan matkustaa autolla ulkomaille. 

Muista myös Green Card

Green Card eli todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta on suositeltavaa ottaa mukaan aina, kun automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä. Mikäli vaihtoleasingautosi on vakuutettu ALD Täysvakuutuksella, voit pyytää Green Cardin osoitteesta: axa@crawco.fi. Muussa tapauksessa tilaa Green Card omalta vakuutusyhtiöltäsi. Lisätietoja Green Cardista saat Liikennevakuutuskeskukselta.

Jäikö jotain epäselväksi? Asiakaspalvelumme auttaa sinua arkisin numerossa 010 404 2501.