Vaihtoleasingautolla ulkomaille

Suunnitteletko automatkaa ulkomaille? Vaihtoleasingautolla voi matkustaa ulkomaille aivan kuten omistusautollakin. Näillä ohjeilla matkanteko ja rajanylitykset sujuvat jouhevasti.

Ennen matkaa

Sähköisen rekisteröintitodistuksen käyttöönoton myötä uusiin autoihin ei enää automaattisesti toimiteta paperista rekisteriotetta. Tarvitset kuitenkin aina mukaasi paperisen rekisteriotteen teknisen osan, kun matkustat autolla Suomen ulkopuolelle tai Ahvenanmaalle. Ukrainan tilanteen vuoksi emme myönnä toistaiseksi maastavientilupia Venäjälle, Valko-Venäjälle tai Ukrainaan.

Tarkista ensin onko sinut merkitty vaihtoleasingauton toiseksi haltijaksi. Tämä on ALD:llä yleinen käytäntö, mutta pääset tarkistamaan tiedot omilla pankkitunnuksillasi Trafilta. Jos olet jo ajoneuvon haltija, voit tilata rekisteriotteen teknisen osan veloituksetta Trafilta tai tulostuttaa sen missä tahansa rekisteröintejä tekevällä katsastusasemalla.

Mikäli ilmenee, että et ole merkittynä auton haltijaksi, tarvitset maastavientiluvan ALD Automotivelta. Sekä maastavientiluvan että merkitsemisen auton toiseksi haltijaksi saat tarvittaessa ALD Automotiven luovutustiimiltä: [email protected]. Ilmoita viestiin nimesi, vaihtoleasingautosi rekisterinumero, matkustuskohdemaa, matkustusajanjakso sekä maastavientiluvan toimitusosoite. Saat pian postissa maastavientiluvan ja valtakirjan, jolla saat noudettua rekisteriotteen teknisen osan rekisteröintejä tekevältä katsastusasemalta veloituksetta. Huomioithan, että ALD Automotive veloittaa maastavientiluvasta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Mikäli vaihtoleasingauto on työsuhdeautosi, tarvitset edellä mainittujen dokumenttien lisäksi työnantajaltasi luvan matkustaa autolla ulkomaille. 

Muista myös Green Card

Green Card eli todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta on suositeltavaa ottaa mukaan aina, kun automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä. ALD Täysvakuutukseen ei toistaiseksi myönnetä Green Cardeja Venäjälle, Valko-Venäjälle tai Ukrainaan.

Mikäli vaihtoleasingautosi on vakuutettu ALD Täysvakuutuksella, voit pyytää Green Cardin osoitteesta: [email protected]. Muussa tapauksessa tilaa Green Card omalta vakuutusyhtiöltäsi. Lisätietoja Green Cardista saat Liikennevakuutuskeskukselta.

Jäikö jotain epäselväksi? Asiakaspalvelumme auttaa sinua arkisin numerossa 010 404 2501.