Perheen kakkosauto vaihtui leasingautoon

 

Yrittäjä Marko Yrttimaa sai kuulla sattumalta vaihtoleasingistä. Nyt hän aikoo luopua perheen toisestakin autosta ja ottaa senkin tilalle kätevän leasing-auton.

”Myimme alkuvuodesta perheen kakkosauton ja se menikin vähän yllättäen nopeasti kaupaksi. Meinasi mennä sormi suuhun, että mitäs nyt sitten tilalle. Juttelin asiasta treenikaverin kanssa, ja hän kertoi tästä vaihtoleasingista. Se oli minulle ihan uutta, että yksityishenkilökin voi saada leasing-auton. Parin puhelun jälkeen olinkin sitten jo myyjän kanssa täydessä touhussa.

Toiveet autolle olivat selvät

Pieni Mersu, BMW tai Audi. Lisäksi neliveto, koska kotitiemme on talvella hieman hankala ajaa. Asumme vaimon kanssa Vantaan Nikinmäessä aivan Sipoonkorven kansallispuiston vieressä. Koska asumme syrjässä, tarvitsemme ehdottomasti kaksi autoa, jotta arkemme sujuu. Vaimo tekee kolmivuorotyötä ja minä ajelen yrittäjänä ympäri Suomea. Kilometrejä on kertynyt parhaina vuosina jopa 80 000 vuodessa, nykyään mittariin tulee noin 40 000 kilometriä.

Meillä on 3- ja 5-vuotiaat ihanat lastenlapset, joten auton pitää olla myös turvallinen. Kuskailemme lapsia usein, joten myös heidän turvaistuimilleen piti olla riittävästi tilaa takapenkillä. Vanhaan autoon istuimet eivät oikein enää mahtuneet, siinä sai kuski olla polvet suussa.

Kaikki tapahtui muutamassa päivässä.

Sain myyjältä heti kolme vaihtoehtoa, joista tiputimme kaksi pois. Päädyimme valitsemaan kakkosautoksemme BMW 225Xe Active Tourerin, joka tuli meille noin viikon päästä ensimmäisestä puhelusta, ja juuri ennen kuin jouduimme luovuttamaan myymämme auton uudelle omistajalle.

Näin auton ensimmäistä kertaa, kun menin hakemaan sitä. Kaikki tapahtui netissä, se oli uskomattoman helppoa! Autolla oli ajettu 19 000 kilometriä, mutta se oli aivan uuden veroinen. Tein alkuun ALD Vaihtoleasingin kanssa puolen vuoden sopimuksen, mikä päättyy kesällä. Jos saamme jatkaa samoilla ehdoilla, jatkamme aivan ehdottomasti. Jos se ei onnistu, otamme jonkun muun auton tilalle. 

Ei minua haittaa vaihtaa autoa vaikka puolen vuoden välein, jos se on näin helppoa.

Toki sopimuksen voi tehdä pidemmäksikin aikaa, mutta ainakin meidän tapauksessamme puolen vuoden sopimus oli edullisempi kuin kahden vuoden.

Aluksi mietin, että mitä kaikkea tähän kiinteään kuukausimaksuun oikein kuuluu. Onko siinä mukana renkaat, huollot, vakuutukset ynnä muut? Ja kyllä, kaikki kuuluvat siihen. Ainoastaan ajoneuvovero pitää maksaa itse, ja kun tämäkin on hybridi, veron määrä on aika pieni. Ja tietysti polttoaine menee omasta pussista.

En olisi ikinä uskonut, että auton vaihtaminen ja ylläpitäminen voi oikeasti olla näin edullista ja huoletonta. Maksamme nyt autosta 400 euroa kuussa, eikä siihen tarvinnut laittaa yhtään omaa rahaa kiinni.

On hienoa, kun ei tarvitse stressata huolloista tai yllättävistä korjauskuluista.

Autohan on sijoituskohteena maailman huonoin. En varmaan enää ikinä halua laittaa omaa pääomaa kiinni autoon, jos näin helposti ja edullisesti pääsee kiinni hyvään autoon. Olen niin ihastunut tähän systeemiin, että aion myydä myös oman autoni. Kun se menee kaupaksi, otan samasta paikasta itselleni vaihtoleasing-auton. Tämä on ollut ihan uskomattoman vaivaton prosessi. Lähetin vielä erikseen kiitokset yrityksen toimitusjohtajalle upeasta palvelusta, kun olin niin tyytyväinen.”

 

Alkuperäinen haastattelu julkaistu IS.fi-sivustolla.

 

← Takaisin